KISPESTI KISSZÍNHÁZ
Menü
 
Előadások, fellépések képei

A női partőrség szeme láttára (2014.május)

Máli néni (2013.január)

Liliom a Moson Megye Színjátszó Találkozón

Liliom (2012.január)

Stúdiós fellépés a KÖKI-ben

Kispesti Majális (2011)

Faroktól fölfelé a Magyar Művek Szemléjén


Faroktól fölfelé (2011.január)

2010. március 15.

Moliére: A fösvény szereplői

A fösvény (2010.január)

Kispesti Majális (2009)

Bemutatkozó műsor (2008.december)

 
Hírek

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Évadzárás, nyári szünet

  2012.06.05. 09:53

Véget ért a 2011/2012-es színházi évad, melynek keretében 2011. otóber-2012. június között tizennégy előadást játszottunk, hármat a Faroktól fölfelé című komédiánkból, és tizenegyet a januárban bemutatott Liliom című drámai előadásunkból.

Reméljük, akik látták előadásainkat, örömükre szolgált játékunk, és a későbbiekben is visszalátogatnak hozzánk. Mi ezen leszünk ezentúl is.

Köszönjük egész évados figyelmüket, érdeklődésüket!

Most nyári szünet következik, mi is pihenünk egy kicsit, de aztán szeptembertől megújult erővel folytatjuk a munkát, előadásokat tartunk - melyre ősztől is szeretettel várjuk Önöket -, és emellett elkezdjük következő produkciónk próbamunkáját is.

Szóval, szeptemberben jövünk.

Addig is a dolgos mindennapok mellett szép nyarat, és a vakációhoz élménydús pihenést kívánunk mindenkinek!

Szakmai eredmények

  2012.06.05. 09:23

Tisztelt Közönségünk!

Nagy örömmel tudatjuk, hogy a 2012. május 11-13 között megrendzetett A XXII. MOSON MEGYE SZÍNJÁTSZÓ TALÁLKOZÓ-n társulatunk Liliom című előadása Országos EZÜST minősítést nyert el, Fülöp Tamás Ficsur szerepéért SZÍNÉSZI, valamint Cserkó Zsolt, az előadás rendezőjeként RENDEZŐI díjat kapott.

Továbbá, nagy öröm és hatalmas szakmai elismerés számunkra, hogy a Pesti Magyar Színiakadémia Vizsgabizottsága elfogadta gyakorlati vizsgaként a Liliom előadásunkban, Máté Bernadett által alakított Juli szerepet Bernadett Színész II. vizsgájához.

Mindezek okán is szeretettel hívunk minden érdeklődőt előadásainkra.

Negyedik évad

  2011.09.03. 07:46

Ismét eljött az évadkezdés ideje, immár a negyedik évadé. Egy nagyon szép, és közben nagyon nehéz darabot választva új produkcióként, kezdjük a munkát az új évadban, mely óriási kihívás mind a rendezőnek, mind pedig a társulatnak.

De pontosan ez a cél, hogy minden egyes előadással megpróbáljunk önmagunknak is újabb szintlépést kitűzni, hogy a munka során mi magunk is tanuljunk, fejlődjünk, miközben olyan játékot hozunk létre, amely remélhetőleg szívet-lelket-torkot szorongató, mégis gyönyörűséges előadás lesz.

Mi ezt szeretnénk elérni Molnár Ferenc: Liliom című darabjával, melyet új bemutatóként januárban láthat tőlünk a közönség, és bízunk benne, hogy mindaz, amit elképzeltünk, tetszeni fog.

Nekünk most ez a produkció úgymond vizsga is lesz, hogy a vígjátéki oldalunk mellett a drámai tudásunkat is megmutathassuk. Most jött el az ideje ennek, hogy egy komoly, drámai előadással is dolgozzunk, és igazán kihozzuk magunkból mindazt, ami ehhez szükséges.

Az évad második felében ismét egy tréningsorozatot tervezünk a társulat számára, meghívott színművész tanár vezetésével, melyből aztán május végére ismét csak egy új bemutatót tervezünk, versszínházi produkció keretében.

A vers és a színház keveredése izgalmas műfaj, és ezt szeretnénk mi is megtanulni, és aztán egy előadásban meg is mutatni.

Hogy sikerül-e, ez a tavasz folyamán kiderül.

Addig is, elkezdjük a Liliomot próbálni, és emellett játsszuk Faroktól fölfelé című előadásunkat is, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a késő ősz, kora tél folyamán.

Második születésnap

  2010.10.07. 14:32

Telik-múlik az idő a mi társulatunk életében is, és ismét eljött a nap, hogy születésnapot ünnepeltünk.

Ismét egy szombati próba alkalmával tortáztunk egyet, végiggondoltuk, hogy milyen feladatok várnak ránk az új évad során, és aztán folytattuk az új darab próbáját, ahol legutóbb abbahagytuk.

Készülünk, hogy egy igazán szórakoztató előadást tudjunk bemutatni januárban, és ehhez igyekszünk megtenni mindent, amit csak lehet.

A díszletünk 90%-a már meg van, a jelmezek és kellékek beszerzése most zajlik, és remélhetőleg november végére minden meg lesz, és akkor már csak a próbákkal kell törődnünk, semmi mással.

És aztán januárban minden kiderül ismét, hogy mit is alkottunk.

Harmadik évad

  2010.09.24. 08:56

Mint minden színházi társulat, mi is megkezdtük az új évadot, és ezzel elkezdtük próbálni új darabunkat, Pozsgai Zsolt: Faroktól fölfelé című komédiáját, melynek bemutatója 2011. januárjára várható.

A bemutatót követően, februártól egy több hónapos színésztréninget kezdünk el, mellyel a következő évad produkcióját alapozzuk meg. Közben, ha minden jól alakul, akkor júniusi bemutatóval szeretnénk egy kisebb lélegzetvételű, új produkciót is megvalósítani, de ez majd a tavasz folyamán dől el, hogy bele tudunk-e vágni a próbafolyamatba.

Addig is mi dolgozunk, próbáljuk az új darabot, továbbra is havi rendszerességgel játszuk a Fösvényt, és bízunk benne, hogy rendszeresen visszalátogatnak  honlapunkra és eljönnek előadásainkra is.

A Premier után

  2010.01.18. 05:22

Január 15-én, szerda este megtörtént a nagy esemény... Társulatunk bemutatta Moliére: A fösvény c. vígjátékát, melyet mostantól kezdve terveink szerint havi két előadásban játszunk. Köszönjük mindenkinek, aki eljött a premierünkre, és bízunk benne, hogy tetszett a látott produkció. További előadásainkra, melyek időpontjai a Műsor menüpont alatt találhatók, szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

Egy éves a Kispesti Kisszínház

  2009.10.07. 14:39

Nagy-nagy örömmel tudatjuk, hogy társulatunk egy éves lett!!!

Más, régóta működő társulatokhoz képest ez nem tűnhet olyan hatalmas dolognak, de számunkra mindenképpen az, hiszen egy évvel ezelőtt a semmiből állt össze a társulatot elindító létszám. Azóta egy-két fellépés alkalmával már láthatott bennünket a szűkebb, kispesti közönség, de hamarosan a nagyközönség elé is ki tudunk lépni folyamatosan játszott előadásokkal. Az első évadban lezajlott természetes változások során kialakult állandó társulat tagjaival, mint azt már hírül adtuk, első, egész estés prózai előadásunkra, Moliére: A fösvény c. darabjának bemutatására készülünk. Izgalmas alkotómunka zajlik jelenleg a próbáinkon, és remélhetőleg a végeredmény elnyeri majd a közönség tetszését is. Mi ezért dolgozunk.

Új Évad

  2009.09.28. 23:33

Társulatunk megkezdte második évadát, melynek keretében az ősz folyamán első, egész estés prózai előadásunkat is elkezdjük próbálni, ami nem más, mint Moliére: A fösvény című, klasszikus vígjátéka. A bemutató januárban lesz, amelyről itt, a honlapunkon és egyéb médiumokon keresztül is értesülhetnek majd a későbbiekben. Bízunk benne, hogy addig is folyamatosan visszalátogatnak honlapunkra, követve munkánkat.

Nyári szünet

  2009.06.25. 14:53

Egy fantasztikus finálénak is mondható, utolsó próbával elérkezett első évadunk vége, és mostantól kezdve, egészen szeptemberig mi magunk is szünetet tartunk.

Hosszú volt ez a kilenc hónap, amióta együtt dolgozik a csapat, és egy kis pihenés mindenkire ráfér, hogy aztán szeptembertől el tudjuk kezdeni azt a munkát, amire egész évad alatt készültünk. Ez pedig nem más, mint első, egész estés prózai előadásunk próbafolyamata, mely igen csak nehéz feladatnak, de közben nagy kihívásnak  is ígérkezik az egész csapat számára.

Bízunk benne, hogy akik megismertek bennünket az elmúlt évad során, a továbbiakban is követni fogják munkánkat, és amikor bemutatásra kész lesz a produkció, eljönnek majd megnézni az előadást. Persze, ez még odébb van.

Addig is jó pihenést és élménydús nyarat kívánunk mindenkinek.

Szeptemberben jövünk, és folytatjuk a munkát.

Néhány újabb info

  2009.05.16. 18:17

A május 1-i fellépésen készült képekből több különálló galériát nyitottunk meg, hiszen, mint említettük nagyon sok jó kép készült, és úgy gondoltuk, hogy lehetőség szerint megpróbálunk ezekből egy jó válogatást összeállítani.

Örömmel tudatjuk, hogy társulatunk hivatalos szervezete a KISPESTI KISSZÍNHÁZ KULTURÁLIS EGYESÜLET 2009. április 8-i dátummal bejegyzésre került a Fővárosi Bíróság által. Egyesületünkről, céljainkról a főmenüben található Egyesület fül alatt olvashatnak részletesebben.

Továbbá,  társulatunk öt tagja nagy megtiszteltetésben részesült, és egyben nagy feladatot is kapott a nyárra. A szakmai hátterünk tagjai közé tartozó Gáspár András által vezetett ÁSZ Ifjúsági Színjátszó Táborban öten leszünk tanársegédek. (Máté Bernadett, Misi Zsófia, Posta Marianna, Szikora Balázs és Cserkó Zsolt)

E táborban Gáspár Andráson kívül olyan művészek lesznek a vezetőtanárok, mint pl. Balázs Ágnes, Pokorny Lia, Kálloy Molnár Péter és Atlasz Gábor.

Nagy büszkeség és kihívás számunkra, hogy e művészek munkáját segítve vehetünk részt a tábor munkájában, és egyben jó lehetőség arra, hogy még többet tanuljunk a színjátszásról, a színházcsinálásról, hiszen társulatunkkal erre készülünk mi magunk is.

Addig is folytatjuk a munkát, amit elkezdtünk, ugyanis jelenleg drámaelméleti, színháztörténeti, színész- és színházetikai valamint színészmesterség foglalkozások zajlanak Glózik Bernadett, Kálóczi Zsófia, Gáspár András és Heller Tamás vezetésével. Szóval, zajlik a felkészülés a következő évadra.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Előadásaink
 
Archívum
 


 
Életképek

Partőrség próba (2014.március)

Liliom próba (2011.december)

Atlasz Gábor tréningsorozata (2011)

Próbán (2010. okt.)

Második születésnap (2010)

Osonó tréning

Próbák után

Próbán (2009.okt.)

Első születésnap (2009)

 
Társulatok Honlapjai
 
Letölthető szövegkönyvek
 
Partnereink, Támogatóink